Vepřové kotlety s kdoulí
Popis
Velmi chitné jídlo, které potečí i ty, kteří nemají rádi "maso na sladko" , díky ingrediencím - kdoule, pomerančová šťáva, skořice, víno,med - je výsledná chuť velmi delikátní a uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky :-)
Doba přípravy
20 minut
Doba pečení
45 minut
Ingredience
Suroviny:
1 lžíce olivoivého oleje
4 vepřové koletlety (nebo plátky kýty bez kosti)
Omáčka:
4 lžíce olivového oleje
1 prolisovaný stroužek česneku
1 středně velká červená cibule nakrájená na kolečka
1 kdoule, oloupaná a vypackovaná, nakrájená na plátky
125 ml bílého ideálně polosuchého vína
šťáva z hedboho pomeranče
125 ml kuřecího vývaru
1 celá skořice
1 lžíce medu
1 lžíce sekané petrželky
sůl a mletý čerstvý pepř
Postup
Příprava
Na velké pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje- Přidáme vepřové maso a zprudka ho po obou stranách opékáme 2-3 minuty dohněda. Odložíme stranou.
Příprava omáčky
Na pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibuli, přidáme česnek, poté kdouli a snažíme další cca 4 minuty. Přilijeme bílé víno a vaříme 2 minuty , dokud se objem tekutiny nezmenší. Vmícháme pomerančovou kůru, kuřecí vývar, skořici , med a povaříme 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Do omáčky přidáme maso a pozvolna vaříme dalších cca 20 minut, dokud není maso měkké. Vmícháme petrželovou nať . sůl, pepř a hned podáváme.,
Nejlépe kotlety chutnají s opečenými brambory.