Polévka z červené řepy
Popis
Doba přípravy
15
Doba pečení
25
Ingredience
4 bulvy pečené nebo nebo vařené červené řepy
1 (červená) cibule
1 mrkev
1 řapíkaný celer
1 stroužek česneku
olivový olej
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
voda nebo zeleninový vývar
tymián
řecký jogurt
slunečnicová semínka
sůl
pepř
Postup
Nakrájejte řepu na větší kostky, (jednu můžete nakrájet na malé kousíčky a dát stranou). Stejně tak mrkev, celer a cibuli nakrájejte na malé kostičky, česnek nadrobno. Na olivovém oleji opečte cibuli, celer a mrkev, jakmile zezlátně přidejte česnek a po chvilce řepu(větší kousky) , promíchejte, přidejte trochu vody, koření a dusne pozvolna asi 15 minut, poté zalijte vodou nebo vývarem, a krátce povařte. Pak rozmixujte do hladka, přidejte řepu na kostičky a dochuťte solí a pepřem. Ozdobte řeckým jogurtem, tymiánem, slunečnicovými semínky a zakápněte olivovým olejem. Ideálně podávat s opečenou badetou.