Nákupní košík

Polévka z červené řepy

Popis

Doba přípravy

15

Doba pečení

25

Ingredience

4 bulvy pečené nebo nebo vařené červené řepy
1 (červená) cibule
1 mrkev
1 řapíkaný celer
1 stroužek česneku
olivový olej
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
voda nebo zeleninový vývar
tymián
řecký jogurt
slunečnicová semínka
sůl
pepř

Postup

Nakrájejte řepu na větší kostky, (jednu můžete nakrájet na malé kousíčky a dát stranou). Stejně tak  mrkev, celer a cibuli  nakrájejte na malé kostičky, česnek nadrobno. Na olivovém oleji opečte cibuli, celer a mrkev,   jakmile zezlátně přidejte česnek a po chvilce řepu(větší kousky) , promíchejte, přidejte trochu vody, koření a dusne pozvolna asi 15 minut, poté zalijte vodou nebo vývarem, a krátce povařte. Pak rozmixujte do hladka, přidejte řepu na kostičky a dochuťte solí a pepřem. Ozdobte řeckým jogurtem, tymiánem, slunečnicovými semínky a zakápněte olivovým olejem.  Ideálně podávat s opečenou badetou.

Co je u nás nového