Kuřecí kebab s jogurtovo-citrónovou omáčkou
Popis
Díky jogurtové marinádě zůstane kuřecí maso šťavnavé a potěší i ty, kteří kuřecí maso nemusí :-)
Doba přípravy
45
Doba pečení
20
Ingredience
6 kuřecích stehýnek nakrájenýchna kostky
250 g bílého jogurtu
1 proisovaný stroužek česneku
1 1/2 lžičky mleté papriky
1 1/2 lžičky kmínu
60 ml citrónové šťávy
2 lžíce nasekané petrželky
2 lžíce nasekaného oregána
sůl, pepř
dřevěné špejle
Postup
V misce smícháme jogurt, česnek, papriku, kmín, citrónovou šťávu, petržel, oregáno, sůl a pepř.
Dřevěné špejle namočíme na 30 minut do studené vody. Poté na ně napícháme kuřecí kousky a potřeme polovinou připravené směsi. Vložíme na 2 hodiny do ledničky.
Vložíme na gril a opékáme z každé strany cca 10 minut. Podáváme se zbývající marinádou.