Krevety saganaki
Popis
Saganaki označuje způsob přípravy jídla v malé pánvičce, a tento název často objevíte v jídelním lístku u předkrmů. Pikantní krevety v omáčce však obstojí i jako hlavní chod.
Doba přípravy
15 minut
Doba pečení
20 minut
Ingredience
Pro 4 osoby:
2 lžíce olivového oleje
1 cibule nakrájená na tenké plátky
3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
400g zralých rajčat, nahrubo nasekaných
2-3 červené chilli papričky, zbavené semen a nahrubo nasekané
150 ml suchého bílého vína
2 lžíce lístků čerstvého tymiánu
1 bobkový list, nejlépe čerstvý
80g sýra feta, rozdrobeného
600 g malých krevet , vyloupaných (mražené předem povolené)
Čerstvý bílý chléb nebo bagety a listový salát
Postup
Předehřejte troubu na 200°C. V pánvi vhodné do trouby nebo rendlíku rozehřejte olej na střední teplotu a opékejte v něm cibuli a česnek. Po 2-3 minutách přidejte rajčata, chilli papričky a opékejte další 3 minuty. Jakmile začnou měknout, přidejte víno , bylinky a vařte zhruba 2 minuty, dokud se víno trochu neodpaří. Posypte rozdrobenou fetou a přesuňte do trouby.
Pečte zhruba 15 minut, ač omáčka zhoustne a feta se začne rozpouštět. Vyjměte, do omáčky přimíchejte krevety a vraťte na 5-7 minut do trouby, než se krevety propečou. Podávejte s křupavým chlebem a salátem.