Krétský bramborový salát
Popis
Bramborový salát trochu jinak. Vyzkoušejte!!!
Doba přípravy
20
Doba pečení
15
Ingredience
½ kg stejně velkých salátových brambor
4 vejce
½ červené cibule
2 rajčata (nebo 10 cherry rajčátek)
½ okurky
50g fety
olivový olej
citrón nebo vinný ocet
mořská sůl
oregáno (nemusí být)
Postup
Uvaříme brambory se slupkou do měkka, vajíčka na tvrdo. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, taktéž vejce, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájená rajčata (nebo přepůlená cherry rajčátka), na kostičky nebo proužky nakrájenou okurku, přidáme fetu, olivový olej (nešetřit), osolíme a okyselíme citrónem nebo trochu vinného octa (nepřehnat). Pro lepší „řeckou chuť“ můžete okořenit oregánem J
Krétský bramborový salát je vhodný jako příloha nebo s pečivem jako hlavní chod. Nezapomeňme, že původní krétská kuchyně je převážně „vegetariánská“ , ale rozhodně není nudná, co se barev, vůní a chutí týče! Inspirujte se ;-)