Nákupní košík

Kebab z mečouna s rajčatovou omáčkou

Popis

Mečouna u nás seženete ve specializovaných obchodech s rybami nebo v Makru. Pro přípravu špízu můžete použít také žraloka. Doporučuji tuto rybu nejprve minumálně na hodinu naložit do mléka, aby jste odbourali případnou nahořklou chuť. Poté omyjte vodou, osušte a můžete naložit do marinády z řeckého jogurtu, olivového oleje, citronu, soli a koření na ryby.

Doba přípravy

50 minut

Doba pečení

25 minut

Ingredience

1 malá cibule nakrájená na kostičky
2 prolisované stroužky česneku
400 g koncervovaných rajčat
100 ml rajčatového pyré
1/2 lžičky třtinového cukru
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
1 lžička nasekané čerstvé bazalky
750 g mačouna
1 zelená silnostěnná paprika zbavená semínek
1 středně velký lilek
snítky rozmarýnu
1 lžíce nasekaného rozmarýnu na posypání
sůl, čerstvě mletý pepř
olivový olej

Postup

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a na mírném ohni smažíme, pokud nezesklovatí. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, cukr, sůl, papř a vaříme asi 20 minut na mírném ohni. Na závěr vsypeme bazalku.

Gril předehřejeme na střední teplotu. Mečouna, zelenou papriku a lilek nakrájíme na větší kostky a spolu se snítkami rozmarýnu napichujeme na špejle nebo špízy. Potřeme olivovým olejem a posypeme nasekatým rozmarýnem.

Kebaby grilujeme z obou stran, dokud nezhnědnou. Podáváme s rajčatovou omáčkou a obložené dílky citronu.

Co je u nás nového