Nákupní košík

Jehněčí s cherry rajčátky a olivami

Popis

Vynikající recept pro ty, kdo si rádi pochutnají na mase. Místo jehněčího můžete použít i mladé hovězí maso.

Doba přípravy

30 minut

Doba pečení

1 hodina a 30 minut

Ingredience

  • olivový olej
  • asi 500 g jehněčího nebo hovězího masa (roštěné)
  • 1 velká červená cibule, nakrájená na osminky
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 400 g cherry rajčátek
  • 100 g černých oliv
  • česnek
  • oregano
  • sůl, pepř na dochucení
  • hrst nasekané petrželky

Postup

Pokud je to možné, maso klidně i den dopředu naložíme do oleje s oreganem a pepřem. Troubu předehřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Nejprve na rozpáleném oleji na sporáku zprudka opečte maso nakrájené na větší kousky, tak aby se zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté.

Poté přendejte na zapékací misky nebo pekáče, podlijte olivovým olejem, vložte cibuli, na plátky nakrájený česnek (nemusí být, kdo nemá rád), poprašte oreganem, pepřem a solí. Podlijte vínem, přidejte rajčátka a olivy. A zakryté pečte asi hodinu, nezapomeňte občas zkontrolovat, promíchat, případně ještě podlít. Když je maso hotové, ozdobte petrželkou a podávejte s vařenými nebo ještě lépe s opečenými bramborami a jogurtem ochuceným bylinkami, popř. česnekem.

Kali orexi!

Co je u nás nového