Jehněčí s cherry rajčátky a olivami
Popis
Vynikající recept pro ty, kdo si rádi pochutnají na mase. Místo jehněčího můžete použít i mladé hovězí maso.
Doba přípravy
30 minut
Doba pečení
1 hodina a 30 minut
Ingredience
- olivový olej
- asi 500 g jehněčího nebo hovězího masa (roštěné)
- 1 velká červená cibule, nakrájená na osminky
- 150 ml suchého bílého vína
- 400 g cherry rajčátek
- 100 g černých oliv
- česnek
- oregano
- sůl, pepř na dochucení
- hrst nasekané petrželky
Postup
Pokud je to možné, maso klidně i den dopředu naložíme do oleje s oreganem a pepřem. Troubu předehřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Nejprve na rozpáleném oleji na sporáku zprudka opečte maso nakrájené na větší kousky, tak aby se zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté.
Poté přendejte na zapékací misky nebo pekáče, podlijte olivovým olejem, vložte cibuli, na plátky nakrájený česnek (nemusí být, kdo nemá rád), poprašte oreganem, pepřem a solí. Podlijte vínem, přidejte rajčátka a olivy. A zakryté pečte asi hodinu, nezapomeňte občas zkontrolovat, promíchat, případně ještě podlít. Když je maso hotové, ozdobte petrželkou a podávejte s vařenými nebo ještě lépe s opečenými bramborami a jogurtem ochuceným bylinkami, popř. česnekem.
Kali orexi!