Nákupní košík

Jehněčí s artyčoky

Popis

Jehněčí kýta pečená s bramborami a artyčoky.

Doba přípravy

30

Doba pečení

90

Ingredience

1 kg  jehněčí kýty
2 stroužky česneku
kůra a šťáva z 1 bio citronu
3 lžíce tymiánu
500 ml suchého bílého vína
olivový olej
1/2 kg malých brambor
artyčoky
svazek jarní cibulky
sůl, pepř

Postup

Česnek oloupeme, posekáme a smícháme s citronovou šťávou, kůrou, tymiánem, vínem a olejem. Kýtu odblaníme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do marinády, necháme v ledničce odležet alespoň 12 hodin.
Troubu předehřejeme na 250 °C. Kýtu osolíme, opepříme a i s marinádou přesuneme do pekáče a pečeme 30 min.
Brambory oloupeme a omyjeme. Artyčoky omyjeme, stonky ulomíme u lůžka, odstraníme vnější listy a odřízneme špičky květů. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše přidáme k masu a pečeme dalších 60 min. při 180 °C.  V případě potřeby podléváme. Před podáváním necháme 15 min. odpočinout ve vypnuté troubě.

TIP: jehněčí maso i zmražené artyčoky koupíme v orientálních potravinách a specialitách (např. Galaxy Food na Evropské ul, kousek od metra Dejvická nebo v Myslíkové ul.)

Co je u nás nového