Dušené kuře s těstovinovou rýží
Popis
Typické řecké jídlo s využitím těstovinové rýže
Doba přípravy
30 minut
Doba pečení
45 minut
Ingredience
1 menší kuře (nebo cca ¾ kg kuřecích stehen)
1 větší červená cibule
kuřecí vývar nebo BIO kuřecí bujón
1 konzerva nakládaných rajčat
oregano
sůl, pepř na dochucení
lisovaný česnek
vinný ocet
1 balení těstovinové rýže (cca 400g)
Postup
Nadrobno nakrájíme cibulku, osmažíme na olivovém oleji. Když zesklovatí, přidáme kousky kuřete, zlehka opečeme, přendáme vše do hrnce, přidáme konzervu rajčat, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, zlehka vinným octem, lisovaným česnekem (spíše méně), můžeme přidat oregano a přidáme balení těstovinové rýže, chvíli vaříme. Na závěr přendáme do zapékací misky a pečeme v troubě cca 25 min. Pozor těstovinová rýže hodně nabobtná, takže musí ve šťávě plavat, než dáme pokrm péct.