Čočka na řecký způsob
Popis
Tento recept je tak trochu můj vlastní, kdy jsem se snažila přiblížit se chuti čočky, tak jak ji připravují v Řecku. Tato úprava spíše připomíná hustou polévku, ale s pečivem vydá za hlavní chod. Je vynikající!
Doba přípravy
15 minut
Doba pečení
40 minut
Ingredience
400g zelené nebo hnědé čočky
1 velká cibule
2 stroužky česneku drcené
1 větší mrkev (případně malá cuketa)
1 konzerva rajčat
zeleninový vývar nebo bujon
olivový olej
sůl, pepř.
trocha koření na stifado
Postup
V kastrolu osmahneme cibuli a česnek, přidáme čočku a mrkev (a cuketu, pokud ji použijeme), asi po 5 minutách přidáme nakládaná rajčata a po dalších 5 minutách čočku zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme koření na stifado, sůl, pepř a vaříme do měkka. Čočka by měla být nepatrně rozvařená s konzistencí husté polévky. Podáváme s čerstvým pečivem.