Nákupní košík

Čočka na řecký způsob

Popis

Tento recept je tak trochu můj vlastní, kdy jsem se snažila přiblížit se chuti čočky, tak jak ji připravují v Řecku. Tato úprava spíše připomíná hustou polévku, ale s pečivem vydá za hlavní chod.  Je vynikající!

Doba přípravy

15 minut

Doba pečení

40 minut

Ingredience

400g zelené nebo hnědé čočky
1 velká cibule
2 stroužky česneku drcené
1 větší mrkev (případně malá cuketa)
1 konzerva rajčat
zeleninový vývar nebo bujon
olivový olej
sůl, pepř.
trocha koření na stifado

Postup

V kastrolu osmahneme cibuli a česnek, přidáme čočku a mrkev (a cuketu, pokud ji použijeme), asi po 5 minutách  přidáme nakládaná rajčata a po dalších 5 minutách čočku zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme koření na stifado, sůl, pepř a vaříme do měkka. Čočka by měla být nepatrně rozvařená s konzistencí husté polévky. Podáváme s čerstvým pečivem.

Co je u nás nového