Nákupní košík
Vážení zákazníci, v době do 27. 7. do 11. 8. nebudeme schopni vyřizovat vaše objednávky. Všechny objednávky z této doby vyřídíme po 11. 8. Děkujeme za pochopení. Vaše Bakaliko

Dýňové rizoto s kaštany a parmezánem

Popis

Doba přípravy

20 minut

Doba pečení

20 minut

Ingredience

1 dýně Hokkaido 
2 cibule 
olivový olej 
suché bílé víno
zeleninový vývar
kulatozrnná rýže 
parmezán
kaštany
sůl, pepř

Postup

V pánvi na oleji zpěníme cibuli, poté přidáme na kostičky nakrájenou dýni (předem zbavíme semínek a oloupeme, pokud není ze zahrádky), lehce osolíme, popepříme a dusíme do měkka. Mezitím si v hrnci zpěníme další na kostky nakrájenou cibuli , přidáme rýži a chvíli společně restujeme. Pak zalijeme 1,5 dl bílého vína, počkáme, až se vyvaří alkohol, poté přidáme zeleninový vývar, podléváme postupně, jen tolik, kolik rýže vsákne. Jakmile je rýže hotová, tak zvaně „na skus“ , přidáme hrnek nastrouhaného parmezánu , dýňovou směs a uvařené kaštany nakrájené na malé kousky (kaštany nejprve trochu nakrojíme, pak vložíme do vroucí vody a vaříme cca 6 minut, poté prudce zchladíme studenou vodou a oloupeme, vnější a vnitřní slupku, aby nám zůstalo jen světle hnědé „tělo“) .

Krémové rizoto je nejlepší podávat hned , každou porci můžete ozdobit nastrouhaným parmezánem, bazalkou a trochu zalít extra panenským olivovým olejem, no a sklenička dobrého vína nesmí chybět ???? Dobrou chuť ????

Co je u nás nového

Další recepty